Internettet: En døgnflue?

Internettet, det største flop siden New Coke? I de tidlige dage var der faktisk nogle, der troede det. Lad os dykke ned i de fem skøre grunde til, at internettet blev set som en døgnflue – med et glimt i øjet, selvfølgelig.

  1. “Det går for langsomt!” Husker du de dage med dial-up forbindelser? Hvis du skulle downloade en sang, kunne du lige så godt starte downloadet, tage på ferie og håbe på det bedste, når du kom hjem. Dette var en tid, hvor selv et søgemaskineoptimering bureau måtte vente tålmodigt på, at en side ville loade. Tanken om at internettet nogensinde ville blive hurtigere, var som at forestille sig, at snegle en dag ville vinde maratonløb.
  2. “For meget nørdet snak” HTML, FTP, HTTP – det lød mere som en dårlig Scrabble-hånd end fremtidens sprog. Folk troede, at du skulle have en Ph.D. i nerdologi for at bruge internettet. Men som vi nu ved, behøver man ikke at være et søgemaskineoptimering bureau for at navigere på nettet – selv din bedstemor kan finde hendes yndlings strikkeopskrifter online!
  3. “Hvem vil dele online?” Idéen om at dele personlige ting online lød absurd. “Du mener, jeg skal poste billeder af min frokost, og fremmede mennesker vil se det?” Ja, det lød som en bizar fremtid. Men se os nu, deler alt fra kattevideoer til hvad vi spiste til morgenmad.
  4. “Online shopping? Aldrig!” “Jeg skal købe ting UDEN at røre dem først?” sagde skeptikerne. Ideen om at klikke på en knap og få noget leveret til din dør var utænkelig. “Hvad nu, hvis jeg får leveret en ananas i stedet for den bærbare, jeg bestilte?” Ja, det var en reel bekymring.
  5. “Det er kun en trend” “Internettet er bare en trend,” sagde de. “Ligesom tamagotchier og mullets!” Men ligesom et dygtigt søgemaskineoptimering bureau ved, trends kan udvikle sig og blive fundamentale ændringer. Internettet viste sig at være mere som hjulet end en pet rock.

“Nørdernes værktøj” – eller?

Så her står vi, med et internet, der er hurtigere end nogensinde, og du behøver ikke være et certificeret søgemaskineoptimering bureau for at forstå det. Vi deler, handler, og lever online. Internet-døgnfluen viste sig at være mere en svane, der svømmer på de digitale søer.

Internettet: Her for at blive!

Så næste gang du hører om den nyeste teknologiske “døgnflue”, husk på internettets rejse. Fra en langsom, forvirrende og usikker start til at blive en uundværlig del af vores hverdag. Hvem ved, måske er din smarte køleskab, der sender dig selfies af din mælk, ikke så fjollet en idé alligevel?