Gode grunde til at vælge franske døre

Gode grunde til at vælge franske døre

Hvorfor vælge franske døre?

Spørger du mig, er der flere rigtig gode grunde til at vælge franske døre til hjemmet. Ligesom alt andet – som også indbefatter stil, mode og indretning – er smag og behag en individuel størrelse. I denne artikel vil jeg blot forsøge at opsummere de fordele, jeg mener, der er forbundet med valget af franske døre. For det er et stilistisk valg, der absolut præger hjemmets indretning og fremtoning – så det vigtigste er, også når vi taler døre at vælge den stil, man finder allerpænest. 

Franske døre har den unikke fordel, at de tilfører rummene mere lys. Takket være glaspartierne kan lyset gå gennem og dermed skabe et rum med et bedre lysindfald. Rent faktisk har jeg oplevet, at rummet så betydeligt lysere ud, efter at der var monteret franske døre i hjemmet. Personligt er lys – og gerne meget af det – et vigtigt kriterie i mit hjem og i min indretning. Jeg bryder mig ikke om mørke eller dunkle rum. Disse er heller ikke særligt hensigtsmæssige, hvis du eksempelvis arbejder i disse. 

Derfor er franske døre for mit vedkommende også lig med både lys og luft. 

Når rummet tilføres mere luft, kan det også virke en anelse større. Det har jeg aldrig hørt nogle hverken brokke sig over eller ikke kalde for en fordel!

Der findes et hav af forskellige varianter af franske døre. Både i størrelse samt udsmykning. De findes i de mere traditionelle og klassiske varianter men også i mere nytænkende og anderledes variationer. Derfor er det også muligt at finde noget til en hver smag – men også til et hvert rum. Man behøver ikke bo på et mindre palæ for at have plads til en fransk dør – heldigvis! 

Hvis du ønsker at tilføre dit hjems indretning og udtryk en anelse charme, æstetik samt klassisk stil, mener jeg også, at den fransk dør, er det oplagte og ideelle valg. 

De franske døre giver indretning en helt særlig karakter samt et udtryk udover det sædvanlige. Så hvis ikke man har stuk i loftet eller høje paneler, kan man sagtens tilføre hjemmet elementer, der har lidt fra samme skuffe. 

Jeg anbefaler, at man anvender franske døre mellem to stuer. Det kan eksempelvis være mellem spisestuen samt opholdsstuen. Dette kan også inddele rummene en anelse – i og med at det ofte kan være ganske rart at kunne lukke det ene rum af. Eksempelvis i tilfælde af gæster. Desuden er det også muligt at montere gardiner. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *