FAQ om Nicolinehus i Århus Ø

FAQ om Nicolinehus i Århus Ø

Århus er en by i konstant udvikling, og den nyeste tilføjelse til bybilledet er ingen undtagelse til den smukke arkitektur i Århus. I Århus Ø bliver Nicolinehus opført, som er en bygning der finder inspiration fra midtbyens gamle karréer med robuste røde teglsten og som tager form i en moderne terrasselandskabsform, hvor historie og modernitet mødes. 

Beliggende ved havnen bliver Nicolinehus et samlingspunkt hvor bylivet møder naturen, og hvor havnepromenaden får en ny tilføjelse med flot arkitektur. Med mange sociale tilføjelser til bygningens udtryk får Århus Ø et nyt samlingspunkt for alle generationer. 

På hjemmesiden Arkitekturen i Nicolinehus kan du læse mere om arkitekturen bag Nicolinehus og tilmelde dig nyhedsbrevet for bygningen. Du kan også læse med her hvor du får besvaret dine spørgsmål angående arkitekturen og Nicolinehus. 

Hvem står bag Nicolinehus?

Nicolinehus er tegnet af prisvindende Aart Architects, som i denne bygning formåer at frembringe midtbyens gamle karréer charme med robuste røde teglsten. Denne charme er blevet fusioneret med idéen om gårdhaven som indrammes af lejligheder, med et terrasselandskab af forskudte flader. 

Hvorfor bliver bygningen kaldt for Århus Ø’s nye midtpunkt?

Bygningen giver frit udsyn til alle verdenshjørner og alle de flotte omkringliggende omgivelser, såsom Riis Skov, det nye havnebad, den gamle lystbådhavn og den historie midtby. Nicolinehus har havnen lige ved sin side, og bygningen i sig selv vil derfor samle byen og havet. 

Det bliver et samlingspunkt for alle aldre med flot arkitektur, smuk natur, havnepromenaden som nabo og med en lang række sociale muligheder for at samles såsom butikker, restauranter, flotte omgivelser og havet. 

Hvordan spilelr naturen en rolle i denne bygning?

Naturen er i centrum for Nicolinehus, hvor målet var at skabe en grøn oase i hjertet af Århus Ø. Derfor vil der være graid af træer og beplantninger på tværs af bygningen, helt ud til havnekanten, for at binde bygningen sammen med naturen og naturen sammen med havet. 

De forskellige grønne rum i og omkring bygningen giver byningen en beplantningsmæssig karakter, hvilket blot vil skabe oplevelser og muligheder for besøgende og beboer. Og de forskellige lag af terrasser giver beboere mulighed for at komme i nærkontakt med naturen, både med havet som nabo, med de grønne bælter i og omkring bygningen, og den direkte kontakt til solen og den friske luft ved vandet. 

Kan jeg blive en del af Nicolinehus?

Ja! Du kan gå ind på Arkitekturen i Nicolinehus og læse mere, du kan følge projektet på diverse sociale medie platforme, eller du kan tilmelde dig nyhedsbrevet, hvor nyheder om projektet og bygningen vil blive delt løbende. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *