Kom i gang med at invester dit barns penge

Kom i gang med at invester dit barns penge

Du skal være opmærksom på, at der fra 2018 er kommet nye regler for børnesosparinger, så tjek det lige ud, inden du kaster dig over det – tingene er nemlig ikke, som da du var barn længere. 

En børneopsaring er en konto, hvor du som forældre indsætter penge til dit barn. Du må årligt kun indsætte 6.000 kroner på kontoen, en af de ting, der er ændret fra tidligere. Kontoen skal være oprettet inden barnet fylder 14 år, ellers er det for sent. Med en børneopsoaring investerer og sikrer du dit barns fremtid på bedst mulig vis. Det gør, at dit barn har mulighed for at gøre nogle ting, som det måske ikke ellers havde, når udbetalingen falder – som oftest er som 18 eller 21 årig. Det kan hjælpe til et kørekort, flytte hjemmefra, en længere rejse i et sabbatår eller noget helt fjerde.

Invester børneopsparingen for dit barn. Det er en vanvittigt godt idé at lave en børneopsparing til dit kommende barn. Det kan godt være, du synes, der er mange ting, der skal overvejes med et barn i vente, og det er også et stort arbejde. Men hvis du opretter en børneopsparing for dit barn, gør du dig selv en kæmpe tjeneste. Forældre har forskellige idéer og holdninger til, hvad de gerne vil lave med deres børn i løbet af deres opvækst, og mange forældre er også uenige om, hvornår børnene skal have pengene fra børne opsparingen udbetalt. Det er dog en god idé med en børneopsparing, og dit barn vil takke dig senere i livet. 

Når du opretter børneopsparingen til dit barn, bør du overveje investeringsmulighederne. Jo længere tid, opsparingen løber over, jo flere muligheder er der for at investere og tjene penge. Det kan betyde gode afkast, hvis du kommer hurtigt nok i gang, derfor er det også en særdeles god idé at opette en børneopsparing så hurtigt, som muligt, mens dit barn er helt lille, således at investeringerne kan løbe over længst muligt tid. Der er en masse hjælp at hende hos dit pengeinstitut, der sørger for, at det sker på bedst mulig måde, så du ikke skal være nervøs og bekymret for dine og dit barns penge. Hvis du selv vil lidt mere ind i det, er der en masse guides, der kan hjælpe dig til at komme lidt tættere på tingene. Jo før du kommer i gang med at tage gode, økonomiske beslutninger, jo flere penge har du på sigt at gøre godt med, og det betyder, at du giver flere penge til dit barn, som resulterer i flere oplevelser, når du/I bliver ældre.