Sådan finder du din drømmeseng

Sådan finder du din drømmeseng

Det kan ofte være utroligt svært at finde ud af, hvilken seng, der er den rigtige seng for dig og hvilken seng, der er det bedste køb.  Sengemarkedet kan være en kæmpe jungle at navigere i og det kan være udfordrende at finde de bedste senge på markedet. Der er over tusindvis af valg og det gør det på ingen måde nemmere at vælge. Derfor vil vi hjælpe dig med at finde ud af, hvordan du finder den bedste seng.

Vi bruger nemlig op imod 25 år af vores liv i gennemsnit i vores seng og det kan derfor helt klart være værd at købe en ordenlig seng, da din søvnkvalitet kan have stor betydning for resten af dit liv. 

Hvad skal du overveje når du køber ny seng?

Det er vigtigt at forstå, at der ikke er en universel seng, som passer til alle. Det ville ellers være dejlig nemt, hvis der var. Nej den bedste seng for dig afhænger af din kropstype og hvilke krav du har til din seng.

Alle kroppe er forskellige, heldigvis og derfor har de også forskellige behov, vi skal lytte til. Derfor kan det give god mening at finde ud af, hvad din krop har brug for. Er du af mindre statur, kan en hårdere madras være nødvendig for en god nats søvn og omvendt, hvis du er høj og slank kan en blødere madras give den rette søvn.

Zoner er vigtige

Ja det lyder lidt mystisk, men hvis du har former, såsom en god bagdel eller bredere hofter og skuldre kan det ændre din søvn radikalt til det bedre at købe en seng med indbygget zoneinddeling. 

Grunden til, at det er vigtigt med zoneinddeling er, at din rygrad skal ligge vandret, når du sover, så du ikke ender ud med rygproblemer. Ved, at din skulder eller hofte synker lidt ned i madressen, uden at resten af kroppen gør det, kan det sikre, at din rygsøjle ligger vandret og du dermed undgår problemer.

Vælg den rigtige topmadras

Du kan dog ikke nøjes med kun at have fokus på den rigtige madas, det er ligeså vigtigt for din søvn at have en god og passende topmadras. 

Der findes en række topmadrasser med forskellige fordele og ulemper og som passer til din krop og dens behov. Det kan være en latex topmadress, der giver god støtte og er allergivenlig og åndbar eller en memory skum madras, der justere sig efter kroppens facon.