Videomøder er vigtige i krisetider

Videomøder er vigtige i krisetider

Videomøder har været brugt længe, specielt i internationale virksomheder og virksomheder med afdelinger i andre byer eller landsdele. Der findes forskellige udbydere i forhold til opsætning af videomøder og i øjeblikket er Zoom meget populært i virksomheder og generelt i befolkningen. Bedsteforældre taler med børnebørn, medarbejdere og kolleger med taler med hinanden og familiemedlemmer, som befinder sig på hver sin side af kloden kan få kontakt til hinanden. Derfor er Speak.global populært.

Hvorfor bruge videomøder
Et videomøde er godt når man ikke kan mødes face-to-face enten fordi man opholder sig langt fra hinanden eller fordi man er forhindret i at rejse. Et videomøde kan ske når som helt, folk skal bare logge på og stiller ikke de store krav til nogen anden end at man skal have en forbindelse og en eller anden form for skærm. Når man er forhindret i at mødes personligt på grund af rejseforbud eller økonomi kan kolleger, venner og familiemedlemmer mødes online og se og høre hinanden trods afstanden.

Videomøder i krisetider
I øjeblikket kan man se, at rigtig mange virksomheder bruger videomøder, både for at checke-ind og for at holde sig opdateret omkring hvordan det går. Et videomøde kan både bruges til at tale privat og tale business, det vil sige et decideret fællesmøde med sine kolleger, medarbejdere eller chefer og tale om opgaver og briefe hinanden på, hvordan det går og hvor langt man er nået med sit arbejde. Under Coronakrisen er der mange virksomheder som mødes dagligt via videomøder, hvilket er rigtig godt for mange. Dels føler man sig ikke så isoleret og får ’menneskelig kontakt’ og dels føler man at man fortsat hører til sin arbejdsplads og at man kan bruge sig selv og siden viden på trods af den kritiske situation, som Covid19 har ført med sig.

Sikkerhed i videomøder
Man skal være opmærksom på at de ikke er alle udbydere af videomøder, der er lige sikre. Lumske mennesker kan faktisk koble sig på dit møde og høre og se, hvad du fortæller dine kolleger eller hvad du taler privat om med din chef eller din familie. Det gør ikke nødvendigvis noget og du kan i princippet være ligeglad med om nogen lytter med, medmindre at du taler om meget fortrolig viden, som ikke må komme ud i offentligheden. Disse lumske mennesker er kendt for at kontakte dig efterfølgende og afpresse dig for ikke at få dine hemmeligheder ud til omverden.