Gode råd til en pressemeddelelse der rammer plet

Gode råd til en pressemeddelelse der rammer plet

Det kan være særdeles gavnligt for din virksomhed at blive omtalt i medierne, særligt i pressen. Omtale i pressen er stadig en af de mest brugte greb indenfor markedsføring.

Hvorfor? Fordi nyhedsmedierne er et af de vigtigste og mest troværdige kilder inden for markedsføring.

Men hvordan kommer du igennem nåleøjet med din historie? Det kan være svært, da journalister får masser af pressemeddelelser i indbakken hver dag. Derfor skal du være skarp med hensyn til stil, indhold og vinkel på din pressemeddelelse. Få hjælp til din pressemeddelelse her: pressemeddelelser i dag

Her er nogle gode råd til hvordan du sammensætter en pressemeddelelse, så den kommer gennem nåleøjet:

Gør journalistens arbejde nemt

Journalister er en travl faggruppe, og du kan hjælpe din pressemeddelelse på vej ved at have historien helt klar til at blive sendt ud i pressen. Jo nemmere du gør det for journalisten at fortælle nyheden om din virksomhed, des større chance er der for at din historie kommer ud. 

Du kan hjælpe journalisten ved at samle al den information og fakta, som journalisten har brug for i din pressemeddelelse:

  • Navne og kontaktoplysninger på relevante kilder, der udtaler sig i din pressemeddelelse
  • Oplysninger, der underbygger din historie, f.eks. troværdige links 
  • Nye tal eller undersøgelser, med kildeangivelse eller link
  • Dine kontaktoplysninger: Navn, telefonnummer, email

Brug billeder med god kvalitet

En pressemeddelelse kan ofte blive mere interessant at bringe, hvis der er et rigtigt godt billede. Det skaber opmærksomhed hos læserne, når der bruges de rigtige billeder. Du kan hjælpe journalisten ved at medsende billeder i høj opløsning. 

Hvornår er det en god ide at sende pressemeddelelser ud?

Hvis du gerne vil time din pressemeddelelse, så den får stor eksponering i medierne, kan det være en fordel at bruge bestemte tidspunkter. Det er naturligvis ikke eksakt videnskab, men ifølge Ritzau, nyhedstjenesten der er specialiseret i pressemeddelelser, sendes der flest pressemeddelelser ud onsdag og torsdag, mens fredag og mandag er de mere stille dage. I weekender udsendes der også pressemeddelelser, men det er på langt lavere niveau end i hverdagen. 

Så hvornår skal du sende en pressemeddelelse ud? Det kommer an på din vurdering. Hvis din historie er helt frisk og aktuel, skal du have den afsted til journalistens redaktion hurtigst muligt, uden at skele til tidspunktet. Men hvis det ikke er en aktuel sag, kan det måske bedre betale sig at sende den til medierne de dage, hvor der er mindre konkurrence om opmærksomheden. 

Men vigtigst er det at pressemeddelelsen præcist fortæller om din historie, gerne med spændende overskrifter og underbygget med de informationer og kilder, som journalisten skal bruge for at vurdere din histories relevans og troværdighed.