Kan jeg lave min SEO selv?

Kan jeg lave min SEO selv?

Hvis du går med tanker om at finde ud af hvad det helt præcist er det der begreb SEO betyder og du samtidigt driver et erhverv der har en webshop eller andet – så bør du virkelig overveje at komme i gang – det er en del vigtigere end du går og tror. 

Mange mener ikke selv at de kan lave deres egen SEO, og det kan du i hvertfald heller ikke med den attitude. Man skal dog være klar og indstillet på at, at lære SEO ikke bare lige er noget man gør på en halv eftermiddag – det tager flere år rigtigt at blive god til SEO og virkelig forstå processerne bag. 

Derudover er der selvfølgelig også en del (og en del dyrt) købesoftware som du skal have for at kunne måle og teste om din hjemmeside faktisk er så SEO optimeret som den kan blive. Der er dog altid hjælp at hente til SEO, og mange bureauer rundt i landet tilbyder gratis SEO analyser og rådgivning, som for eksempel SEO bureau Århus

Det allerførste du bør gøre når du tænker at SEO er vejen frem, og at du vil gøre det selv, er at få lavet en søgeordsanalyse. Søgeordsanalysen identificerer hvilke ord dine potentielle kunder søger på, når det leder efter dig og dine produkter.

Landet ligger nemlig sådan at hvis du ikke får lavet en søgeordsanalyse og får identificeret hvad dine primære og sekundære egentligt skal være, svarer det lidt til at du er på jagt og finder byttet (dine potentielle kunder), hvorefter du smider en patron i kammeret, vender dig 180 grader og skyder ud i intetheden. Hvis du vil have byttet med hjem, skal du målrette dit skud (alt dit indhold) efter dem, ellers rammer du ikke. 

Når du har identificeret dine søgeord er næste trin at lave en bunkefuld godt og værdiskabende indhold til dine sider. En god huskeregel er at dine søgeord skal fremgå i dine titler og underoverskrifter, dine SEO sider skal være mellem 700 og 1.000 ord, men gerne længere og så skal teksten være velskrevet og indbydende for dine gæster. 

Det er kort sagt overhovedet ikke ligetil hvis du starter fra bunden. Derfor anbefaler jeg, og de fleste andre der enten arbejder med det, eller har gjort engang, at søge professionel rådgivning omkring hvordan du bedst tilgår optimeringen – det er nemlig utrolig ligetil at ende med at samle forkerte søgeord op – hvilken er spildt arbejde på sigt.