Lånetyper – hvad er det nu, forskellen er?

Lånetyper – hvad er det nu, forskellen er?

Det kan være svært at finde ud af alt det der med at finde ud af Nye lån, for hvad er op og hvad er ned og hvad er et kviklån kontra en afbetalingsordning og burde du optage dit lån online eller i banken?Lånemarkedet er stort og spørgsmålene mange. Fordelen ved det store marked er, at du kan få et lån der passer perfekt til din situation, men med et stort marked er der også mange udbydere og når det gælder om at optage et lån har man ikke lyst til at træde ved siden af.

Forbrug eller investering – to typer lån

Du kan, noget groft opdele lån i to typer. Forbrugslån og investeringslån. Ved et inverseringslån låner du penge, som du bruger til at investere. Det typiske eksempel er at optage et lån til at købe et hus eller lejlighed. Selvfølglig kan du risikere, at boligen du har købt, bliver mindre værd og du derfor taber penge, men på den anden side kan boligen også blive mere værd og dermed er det en god investering. 

Den anden lånetype er forbrugslånet. Her laver du ikke en investering, som du kan bruge på at betale lånet tilbage. Du skal med andre ord forvente, at du ikke står tilbage med værdi når pengene, du har lånt, er blevet brugt. Du kan stadig godt have gjort en god investering, f.eks. på en rejse. Det kan ses som, at du investere i dig selv. Dog skal du huske på, at pengene skal betales tilbage og det involvere også renter og gebyrer.

Underkategorier for lån

Har du googlet lidt, har du sikkert allerede opdaget at der er flere typer af lån, som kviklån, banklån, afbetalingordninger og lignende. 

  • Et kviklån er et forbrugslån, som er blevet mere populært de sidste par år. Her låner du kun et par tusinde kroner online og med en forventning om, at du tilbagebetaler dem inden for en kort tidsperiode. Typisk 30 dage. Det kan hurtigt blive en dyr løsning, hvis du ikke betaler pengene tilbage i tide.
  • Banklån er det traditionelle lån, du forbinder med at tage ned i banken. Det er typisk et forbrugslån, men kan også bruges til investeringer, hvor renten ofte vil være lavere.
  • Afbetalingsordninger er et af de mest normale lån, selvom det ikke altid føles som et lån. Det er, når du vælger at betale for f.eks. din nye mobil over flere måneder. Her har du reelt set ikke betalt for telefonen, men lånt pengene som du så betaler tilbage over flere måneder.