Dæk, hjul og hjulskift til vinter

Vinteren nærmer sig og selvom det endnu ikke har været sne i lille Danmark kan der opstå pludselig risiko for at være isglatte veje. Har du derfor endnu ikke fået Dæk, hjul & hjulskifte på din bil bør du få gjort dette så hurtigt som overhovedet muligt! Det er vigtigt at dine dæk har det rigtige dækmønster og at dine hjul er spændt godt og stramt når de kommer ud på isglatte veje.

De rigtige dæk

Dæk skal passe til dine hjul og hjul selvfølgelig til din bil. Det er ikke alle fælge der nødvendigvis passer til din bil så når du skal ud og kigge efter vinterdæk til din bil er det vigtigt at kende til målene på både din bil og dine fælge. Dine dæk kommer i en størrelse tommer og passer til tommeren på dine fælge. Er det kun dæk du skifter er det det mål du skal være opmærksom på. Vælge du i stedet som de fleste at skifte alle dine 4 hjul med nye fælge og dæk til vinter skal du kende lidt flere informationer på din bil. Der er forskel på forskellige impresninger som kan tilkobles til din. Ud over det er der forskel i center bolte og disse er vigtige før at de nye dæk og fælge passer på din bil. Du skal desuden også huske at tænke på hvor meget plads der er til dæk og fælge på din bil så hjulet ikke går på.

Få lavet et hjulskift

Du bør altid få hjælp af en mekaniker når du tænker på Dæk, hjul & hjulskifte – både om sommeren og om vinteren. En mekaniker ved præcis hvad der kan og ikke kan fungere på din bil og sørger for at alt er strammet præcist som det skal være. Du kan nemlig også stramme bolte på fælge for meget og så kommer der et for stress pres, hvilket i værste tilfælde kan få boltene til at springe. På Autobutler kan du finde en mekaniker der kan hjælpe dig. De giver dig nemlig muligheden for at få 3 tilbud på mekanikere der kan fikse dine dæk, skifte hjul og hjælpe med eventuelle nye fælge til din bil. Har de ikke selv dæk og fælge kan de også hjælpe dig med at finde et sted hvor du kan bestille hjem i de helt rigtige mål til din bil.